Zaterdag 22 april - Reisverslag uit Xi'an, China van Ruud & Edmar - WaarBenJij.nu Zaterdag 22 april - Reisverslag uit Xi'an, China van Ruud & Edmar - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Zaterdag 22 april

Blijf op de hoogte en volg Ruud & Edmar

22 April 2017 | China, Xi'an

Vandaag naar het Terracotta leger!
Lekker ontbeten, er stond een uitgebreid ontbijtbuffet klaar! Om 9 uur worden we opgehaald. Een Duitse jongeman heeft ons gisteren bij het inchecken horen praten over het leger en vroeg wat we nu geboekt hadden. Dat is een private tour met gids. Je kunt met een bus gaan maar voor weinig extra kun je er ook een private tour van maken.
Die Duitser is een hele aardige gast en is met zijn dochter van 12 op vakantie in China. Ed stelt voor om ‘m mee te vragen en kosten te delen. Daar hebben ze wel oren naar en we gaan met Konstantijn en Ena onder leiding van onze Chinese gids Mary naar het leger. Een uurtje rijden. De gids vertelt volop en is ook goed te verstaan. En met de Duitsers klikt het goed en wordt het een gezellige dag.

Eerst gaan we naar een museum over de geschiedenis van de bevolking. Wel aardig. Daarna naar een fabriekje hoe ze uitleggen hoe de beelden zijn gemaakt. En stomtoevallig kun je ze daar ook nog kopen! We kopen er eentje voor in de vitrinekast. Één souvenir per reis. Het duurt 2,5 maanden voordat één beeld af is!

In China zijn 42 dynastieën geweest. O.a de Qin dynastie, einde 220 vC, Tang dynastie, einde 907 nC en de Kling dynastie, einde porselein. Het leger van 8000 soldaten en paarden is gemaakt in de Qin dynastie. Een wrede keizer. Alle arbeiders zijn omgebracht na het voltooien van de beelden. Elk beeld is uniek. Ze zijn bewaard onder houten daken met zand erover. Een gedeelte is ingezakt. Een boertje dat in 1974 een put wilde graven was op de rand van terrein aan het graven, één meter naar de andere kant en ze hadden het nog steeds niet gevonden!
Er staan 3 gigantische hallen! We hadden geluk met het mooie weer, daarmee valt er veel licht in de hallen en kon ik mooi fotograferen. Erg indrukwekkend! Ook hier was het ontzettend druk.

Konstantijn vertelde dat april de mooiste maand is voor China, niet te warm en vanwege vrije dagen zijn de fabrieken dan minder actief en is er minder smog. We hebben ook nog niet veel smog meegemaakt. Hij heeft een tijdje in China gewoond en spreekt zelfs de taal! Knap.

Laat op de middag komen we terug in Xian en nemen afscheid van de Duitsers en de gids. De Duitsers vertrekken meteen om een trein naar Beijing te halen. En wij gaan nog even lekker door de stad dwalen. Morgenvroeg worden we om 5 uur opgehaald voor een vlucht naar Kunming.

• 25 April 2017 - 15:34

Esther:

Mooi. Dacht dat er alleen soldaten in het leger zaten, dus ook huishoudelijk personeel :)

• 25 April 2017 - 17:40

Barbara:

Nou Ruud , je bent aardig toegenomen in korte tijd! Ziet er wel stoer uit trouwens.

• 26 April 2017 - 08:57

Ivonne:

niet echt geschikte klederdracht voor op het werk. Veel plezier nog.

• 26 April 2017 - 11:44

Rianne:

Mooie verhalen Ruud. Leuk om zo mee te genieten. Gisteren was je nog op TV i.v.m. programma 'voor ik het vergeet' over onze oud collega Ad Maas. Mooie reportage.

• 26 April 2017 - 13:34

Suzanne :

Indrukwekkend! Mooi! Geniet ze !!!,
    Groetjes van Jan en Suzan xxx

• 26 April 2017 - 13:44

Lindsy:

Gave verhalen Ruud en Ed!!