Vrijdag 12 mei
Blijf op de hoogte en volg Ruud & Edmar
12 Mei 2017 | Hong Kong, Hong Kong
We komen aan in Guangzhou, station South en moeten naar station East. Keurig staat er iemand met een bordje met onze namen erop. En we hebben 45 minuten nodig om van station te wisselen. Guangzhou is een hele grote stad, zo ook dit station, en de persoon van de transfer loopt netjes met ons mee naar de juiste gate. We hebben erg veel tijd en kunnen nog lekker even lunch 2 naar binnen werken! Gerookte eend! Met friet en garnituur. Dat wisten we niet en dus hadden we ook nog schaaltjes rijst besteld. Maar daarvan hebben we niet gegeten.
Van Guangzhou naar Hong Kong, dan verlaat je ook China. Dus die douaneformaliteiten krijg je dan ook meteen. Voor ons visum zijn we ook op de laatste dag dus we moeten er nu ook uit. In Hong Kong aangekomen hebben we een taxi genomen naar het hotel, nu Dorsett Mongkoon. Het derde hotel in Hong Kong. Nu weer in een andere buurt. Een heel mooi hotel met ook weer kleine kamers maar door het werken met spiegels en een glazen badkamer lijkt het toch een ruime kamer. We hebben hier 2 nachten gereserveerd maar blijven er één maar hebben dan wel de kamer tot ’s avonds. Dat is ook wat waard.
Nu 2 keer lunchen slaan we het diner over en uiteraard heeft Edmar nog wat wensen bij de Apple Store, dus allez maar weer. De buspendel van het hotel brengt ons in het centrum van Kowloon. We nemen lekker de ferry om naar Central te komen, de skyline is wederom schitterend! En dan ben je meteen bij Apple. Net op de valreep scoort Edmar een Bose in ear koptelefoon. Dan sluit David bij ons aan en gaan we nog lekker de kroeg in!
15 Mei 2017 - 13:59
Janneke G Te V:
Ik wist niet dat je zó jarig was, Edmar!