Zaterdag 4 februari 2012
Door: Ruud & Edmar
Blijf op de hoogte en volg Ruud & Edmar
04 Februari 2012 | Egypte, Esna
Vanmorgen om 7 uur met z’ n allen in 4 persoons rijtuigjes (joehoe) naar de Horustempel in Edfu. De rijtuigenier heeft er meer lol om dan wij, hij vindt dat hij een Ferrari heeft…. De vaart wordt er dus goed ingehouden.
De Horustempel is erg mooi. Er is één kamertje waar allerlei recepten van parfums in hiërogliefenschrift tegen de muur staan geschreven. Deze parfums zijn voor de goden, als offer. Er zijn meerdere kamers voor offers, voornamelijk voor voeding. De zuilengalerij is enorm. Evenals de parade van verkopers…. Ed en ik krijgen een sjaal om ons hoofd als gift als we na het bezoek aan de tempel naar hun winkel komen. Dat doen we maar ze hebben alleen jurken voor vrouwen en mannen, daar zijn we dus zo weer weg. Maar dan ben je nog niet van ze af. Ze lopen nog een stuk mee en proberen je in andere winkels te krijgen. Mooi niet, we geven de sjaal terug en stappen in de koets. De koetsier maakt nog wat foto’s van ons met mijn toestel, en uiteraard, na het afzetten bij onze boot moet er gedokt worden. We geven wat en vinden het meer dan genoeg maar de koetsier blijft mopperend achter. Lekker laten mopperen.
Om de Egyptische economie te steunen besluiten we een massage te nemen. Van een uur, met jasmijnolie. Das afzien. En nu zitten we dus lekker op het dek. Ed mag dalijk naar de masseur. En vanavond is het een Egyptische feestavond, je mag verkleed komen….. Jodela.
05 Februari 2012 - 09:41
Daantje:
Wat schrijven jullie leuk, en wat geven jullie handige tips.
Wij, mijn man (57) en ik (51) gaan 22 februari naar Egypte en maken er een cruise over de nijl van 8 dagen, we vliegen met corendon ook vanaf schiphol.
We vliegen snachts om 4 uur en reizen met de trein m.a.w we zitten er al voor 00.00 uur, en hebben dan nog 4 uurtjes voordat het vliegtuig vertrekt, maar goed het is niet anders.
Aangezien mijn man groot 1.96 cm en breed is hebben we gevraagd om een 2 persoonsbed en een beetje ruimte met het vliegen, hopelijk kan er rekening gehouden worden met onze wens.
En we gaan voor het eerst zonder de kinderen op vakantie, dit wordt vooral voor mij het jaar van het loslaten, dus we dachten dan maar gelijk een echte reis haha.
Als jullie nog handige tips hebben...graag, enfin we blijven jullie reisverslag volgen omdat het zo leuk is als je hetzelfde in het verschiet hebt liggen :-)
Nou we wensen jullie nog een hele fijne reis en tot lezens.
Daantje
05 Februari 2012 - 18:21
Robbie:
Hee hallo daar allemaal,
Picture this, bij jullie is het 30 graden, bij ons overdag -5 en 's nachts bijna -20 graden. Vandaag zijn we gaan schaatsen, koud dat het was, ook gezellig trouwens.
Gisteren sneeuw staan schuiven bij ons pa en ma, jaja dat zie ik de andere kinderen niet doen. De lapzwansen. Vooral ons Ru... nou ja, laat maar (wie is hier een lama). Ik zie aan ons 's mams haar lachende gezicht op de foto (die 4 brabanders op het dek) dat het lachen gieren en ook nog brullen is. Of mam, mis je mij een heel klein beetje?
Nou, ik kan niet wachten nog meer foto's te zien en verslagen te lezen.
Groeten,
Inge, Robbie, Isa en Guusje. -
08 Februari 2012 - 16:20
Ons Hanneketje :
Nee Rob, dit is zo goed geschreven!
Ons mam mist jou helemaaaal niet, is daar ook omringd door kamelen. En daarbij over dat sneeuwschuiven. Ze had al een zoon en een dochter, dus de derde die daarbij komt is puur voor het gemak. Schuiven, gij! Anders zetten we je weer aan de straat, hè lieve Rudie?